Francuska podržava evropski put Srbije

Manuel Vals

Premijer Francuske Manuel Vals poručio je danas da Francuska podržava Srbiju na evropskom putu i želi da učestvuje u njenom ekonomskom napretku.

Vals je čestitao premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na, kako je istakao, brilijantnim rezultatima postignutim tokom poslednjih izbora i naglasio da je to jasan mandat za sprovođenje politike za koju se srpski premijer zalagao i u svom poslednjem mandatu.

Francuski premijer je, kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, rekao da je odnose dveju zemalja neophodno jačati, s posebnim osvrtom na ekonomsku saradnju.

"Francuska podržava Srbiju na evropskom putu i želi da učestvuje u vašem ekonomskom napretku", istakao je Vals na sastanku sa Vučićem u Parizu.

On je premijeru Vučiću preneo želju francuskog predsednika Fransoa Olanda da u što skorije vreme poseti Srbiju, i istakao da bi to bio dobar početak nove etape u razvoju ekonomske saradnje i privlačenja što većeg broja srednjih preduzeća da investiraju u Srbiji.

Vučić i Vals su razgovarali o bilateralnoj saradnji, evrointegracijama, situaciji u regionu Zapadnog Balkana, bezbednosnoj situaciji u Evropi i borbi protiv terorizma.