Radikali bez Šešelja na konsultacijama kod Nikolića

Tomislav Nikolić, predsjedenik Srbije

Predsednik Tomislav Nikolić uputio je za ponedeljak poziv predstavnicima svih izbornih lista koje će imati poslanike u novom sazivu republičkog parlamenta na konsultacije o formiranju buduće Vlade Srbije, potvrđeno je danas iz njegovog kabineta.

Nikolić je prethodno, u četvrtak, 19. maja, razgovarao sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, koji mu je preneo da smatra da ima potrebnu većinu za formiranje nove Vlade.

Predstavnici ostalih izbornih lista kod Nikolića će doći u ponedeljak, 23. maja u 10 sati.

Srpska radikalna stranka saopštila je da toj stranci stigao poziv predsjednika Srbije Tomislava Nikolića na konsultacije o dodeli mandata za sastav nove Vlade Srbije i da će SRS predstavljati potpredsednik stranke Nemanja Šarović i generalna sekretarka Nataša Jovanović,a ne lider radikala Vojislav Šešelj, javlja dopisnik RSE.

Odluku o tome je, kako se navodi, doneo Predsednički kolegijum SRS.

U pozivu na konsultacije, koji je SRS dostavio medijima, Nikolić navodi da je “obavio razgovor sa Aleksandrom Vučićem, predstavnikom izborne liste 'Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje' koji ga je obavestio da je obezbedio većinu za izbor Vlade u skupštini”.

“Pre nego što Narodnoj skupštini predložim kandidata za predsednika Vlade, spreman sam da saslušam vaše mišljenje”, naveo je Nikolić u pozivu.

Konsultacije će biti održane u ponedeljak, 23. maja u 10.30 u zgradi Predsedništva.

SRS je na parlamentarnim izborima održanim 24. aprila osvojila 22 poslanička mandata.