Gradonačelnik: Bomba uzrok eksplozije u Jerusalimu

Mjesto eksplozije u Jerusalimu, 18. april 2016.

Pres služba gradonačelnika Jerusalima Nira Barkata saopštila je da je današnju eksploziju u autobusu u kojoj je povređeno 16 osoba izazvala bomba, prenosi Rojters.

"Bila je mala, ali je definitivno bila bomba", rekla je za ovu agenciju Barkatova portparolka Brači Sprung.

U Jerusalimu je danas došlo do eksplozije u jednom autobusu, za koju policija prvo navela da postoji mogućnost da je delo ekstremista ili posledica požara koji je izbio iz drugih razloga.

Portparolka izraelske policije je prvobitno rekla da postoje indicije da je reč o ekstremističkom napadu, ali je policija nešto kasnije saopštila da postoji mogućnost da je do eksplozije došlo kada se zapalio jedan prazan autobus, pri čemu je vatra zahvatila još jedan autobus, u kojem su se nalazili putnici, navodi britanska agencija.

Televizijski snimci pokazali su dim kako izlazi iz dva izgorela autobusa, od kojih se jedan očigledno zapalio u dodiru sa drugim, u četvrti Dereš Hebron, u jugozapadnom delu Jerusalima u blizini granice sa Zapadnom obalom.

Napadi bombaša-samoubica na izraelske autobuse bili su česti tokom palestinske pobune u periodu od 2000. do 2005. godine, ali su se od tada proredili, podseća britanska agencija.