Vijeće ministara BiH i Vlada Srbije potpisali važne sporazume

Predstavnici Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije potpisali su četiri sporazuma i to o traženju nestalih osoba, o očuvanju mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, o saradnji u oblasti telekomunikacija i o saradnji u oblasti zaštite okoliša.

Nakon zajedničke sjednice i potpisivanja postignutih sporazuma Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić održali su konferenciju za štampu.

Na veoma posjećenoj press konferenciji Zvizdić i Vučić govorili su gotovo sat vremena o potrebi unapređenja međusobne saradnje u svim oblastima i izraženoj volji obije strane da se oni unaprijede.

Osim o potpisanim sporazumima bilo je riječi o nabavci naoružanja Srbije za šta je premijer Srbije istakao da se zbog toga niko u regiji ne treba plašiti.

Takođe bilo je riječi o pitanju izbjegličke krize i oba sagovornika su istakla da je izjava Merkelove o mogućem sukobu na Zapadnom Balkanu ukoliko Njemačka zatvori granice više za unutrašnju upotrebu te da sukob nije realan.

Najavljeno je da će se praksa zajedničkih sastanaka nastaviti.