U Britaniji uhapšene tri osobe osumnjičene za terorizam

Britanska policija je, uz podršku pripadnika jedinica za specijalne namjene, u centralnom dijelu Engleske uhapsila tri osobe osumnjičene za umiješanost u pripremu terorističkih djela, saopštila je danas londonska policija.

U saopštenju se navodi da su pripadnici jedinice za borbu protiv terorizma uhapsili muškarca u Lečvortu, u oblasti Hertfordšir, a da su druga dvojica privedena u obližnjem Lutonu.

Analitičari navode da su hapšenja neuobičajena jer britanska policija slične akcije vrši u ranim jutarnjim satima, osim ukoliko nije riječ o hitnom slučaju. Hapšenjima su prisustvovali i naoružani policajci, ali nije ispaljen ni hitac.

"Današnja hapšenja i pretresi dio su istrage o terorizmu islamista. Pošto je istraga i dalje u toku ne mogu biti objavljene nove informacije", ističe se u saopštenju.

U Velikoj Britaniji na snazi je drugi stepen uzbune, što znači da se smatra da je vjerovatna mogućnost napada, uglavnom zbog opasnosti koju predstavljaju pripadnici militante organizacije "Islamska država".