SAD: Uhićen i drugi bjegunac iz američkog zatvora

Osuđeni ubojica David Sweat, koji je s još jednim zatvorenikom prije tri tjedna spektakularno pobjegao iz zatvora u američkoj saveznoj državi New York, uhićen je jučer nakon što je ranjen nedaleko od kanadske granice.

Sweat (35) je bio u bijegu od 6. lipnja kad je s Richardom Mattom (49) pobjegao iz zatvora Clinton Correctional Facility u Dannemoru. Policija je nakon višetjedne potrage u subotu ubila Matta u šumi blizu grada Malonea, oko 50 kilometara od zatvora. U potrazi za dvojicom zatvorenika sudjelovalo je oko 1.300 pripadnika sigurnosnih službi.

Sweat i Matt su 6. lipnja pobjegli kroz kanalizacijski sustav zatvora, a njihov je bijeg pokrenuo masovnu policijsku potragu.

Policija je u područje južno od Malonea pozvana u petak nakon napada na vozilo za kampiranje i u obližnjoj lovačkoj kabini pronašla dokaze povezane s bjeguncima.

Matt je služio kaznu od 25 godina do doživotnog zatvora zbog ubojstva svoga šefa čije je tijelo kasnije raskomadao. Sweat je osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva zamjenika šerifa.