Danas sastanak ratnih veterana sa Milanovićem

Premijer Hrvatske Zoran Milanović razgovaraće danas u Zagrebu sa predstavnicima hrvatskih ratnih veterana, koji više od 200 dana protestuju nezadovoljni statusom.

Predstavnik hrvatskih ratnih veterana Miodrag Demo izjavio je juče da je postignut dogovor između veterana i Milanovića, te da su odustali od zahtjeva za smjenu resornog ministra Predraga Matića.

On tvrdi da su se, prema njegovim informacijama, veterani, koji već više od 200 dana protestuju u Zagrebu, uspjeli dogovoriti sa Milanovićem.

Demo kaže da bi ministar Matić trebalo da bude osjetljiviji prema ratnim invalidima, ali i da se oni moraju prilagoditi ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, prenijeli su hrvatski mediji.

Nakon što su veterani gotovo dva dana prošle sedmice okupirali Markov trg u Zagrebu, Milanović je pristao da se sastane sa njima danas u 10.00 časova.

Hrvatska policija sukobila se u petak, 29. maja, u Zagrebu sa ratnim veteranima, koji su probili policijski kordon kod Markovog trga, gdje se nalazi sjedište Vlade.

Hrvatski veterani već mjesecima protestuju ispred resornog ministarstva, zahtijevajući ostavku ministra Predraga Matića.