Srbija: Preminuo jedan migrant povređen kod Leskovca

Jedan od migranata koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći kod Leskovca preminuo je u subotu uveče na Klinici za neurohirurgiju u Nišu, izjavio je direktor tamošnjeg Kliničkog centra Zoran Radovanović.

Imigrant je preminuo uprkos svim naporima lekara koji su preduzeti u njegovom lečenju, naveo je Radovanović ukazujući na svu težinu njegovih povreda koje su dovele do smrtnog ishoda.

Kako se navodi, migrant nije dolazio svesti, a sve vreme je bio u komi sa teškim povredama mozga. U Kliničkom centru kažu da pacijent kod sebe nije imao nikakva lična dokumenta pa njegov identitet nije poznat.

Drugi pacijent na Klinici za neurohirurgiju i dalje je u veoma teškom satnju, bez svesti i životno je ugrožen, naveo je Radovanović i dodao da je rukovodstvo KC od samog početka bilo jako oprezno prilikom davanja prognoza o toku lečenja najteže povredjenih imigranata.

Još četiri osobe hospitalizovane u niškom KC, posle saobraćajne nesreće kod Leskovca u stabilnom su stanju, naveo je Radovanović.

Radovanović je rekao ranije da su svi imigranti hospitalizovani u KC Niš iz Bangladeša.

Preostala četiri migranta koja su nakon udesa prebačeni u Niš se oporavljaju i nisu u životnoj opasnosti.

U kombiju koji se 24. februara prevrnuo na autoputu kod Leskovca bila su 54 imigranta i vozač. Šestoro povređenih upućeno je u Klinički centar u Nišu, a četvoro je transportovano za Beograd.

Lekari leskovačke Opšte bolnice zbrinuli su 42 pacijenta, od kojih je šest upućeno u Klinički centar u Nišu, a četiri su transpoortovana za Beograd.