Vučić stigao na Kosovo

Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić je nešto pre 11 sati stigao u Pasjane, opština Parteš gde će otvoriti porodilište.

Inače, Vučić će danas posetiti srpske sredine na Kosovu, južno od reke Ibar.

Pored Pasjane, on će obići i Štrpce i Gračanicu, a u njegovoj delegaciji su i direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar pravde Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

U Štrpcu će se sastati sa predstavnicima lokalne zajednice. Posle Štrpca, oni će otputovati za Gračanicu gde će se sastati sa kandidatom za gradonačelnika iz Srpske liste, Vladetom Kostićem, i zamenikom premijera Kosova, Branimirom Stojanovićem. Nakon toga predviđeno je otkrivanje spomenika kralju Milutinu u dvorištu istoimene škole u Gračanici, gde će se Vučić i obratiti novinarima.

Predviđena je i poseta manastriru Gračanica, susret sa vladikom Teodosijem, poseta konaku ovog manastira i sastanak sa predsednicima opština sa većinskim srpskim stanovništvom i ostalim političarima.

Posetu delegacije iz Srbije Kosovu obezbeđivaće jedinice Policije Kosova, uključujući i one specijalne, a na osnovu plana predviđenog za obezbeđivanje poseta stranih delegacija Kosovu. Takoće će biti pojačano prisustvo policije i u mestima koje će delegacija posetiti. Iz Policije Kosova izjavili su za RSE da je angažovan dovoljan broj policajaca za obezbeđivanje cele ove posete.