Šabac:Još dvije žrtve poplava

Gradska uprava Šapca saopštila danas da su dvije osobe u Mrđenovcu i Krupnju izgubile život najvjerovatnije zbog nepridržavanja naređenja o evakuaciji.

Ta uprava apelovala je u saopštenju na građane da slušaju uputstva nadležnih službi jer je situacija na Savi, uprkos blagom opadanju, i dalje kritična.

"Jedan dio odbija da posluša naredbu o evakuaciji, zbog čega Štab za vanredne situacije upozorava da je situacija takva da se nikome ko živi u blizini nasipa u ovom trenutku ne može garantovati bezbijednost. Najverovatnije zbog nepridržavanja naredbi o evakuacijama, u Mrđenovcu i Krupnju, dvije osobe su izgubile živote", navodi se u saopštenju.

Gradska uprava takođe navodi da je od 15. maja do juče u 18 sati sa područja šabačkih sela u kojima je naređena preventivna evakuacija stanovništva, evakuisano je 814 ljudi.

Vodostaj na Savi kod Šapca juče u 18 sati iznosio je 652 centimetra, što znači da rijeka blago opada. Nasipi i obaloutvrde su stabilni, ali će situacija i narednih dana biti kritična jer su nasipi raskvašeni i puni vode.

Zbog toga štab za vanredne situacje grada Šapca upozorava građane da bez preke potrebe ne izlaze na rijeku, posebno ukoliko nisu angažovani na odbrani od poplava.