"Costa Book" nagrada za Kate Atkinson

Britanska književna nagrada Costa Book Award 2013. za najbolji roman pripala je književnici Kate Atkinson za njezin roman "Life After Life", historijsku sagu u kojoj autorica istražuje šta bi bilo kad bismo imali drugu priliku proživjeti svoj život.

U kategoriji najboljeg debitantskog romana pobjednikom je na posebnoj svečanosti u ponedjeljak navečer u Londonu proglašen 32-godišnji bivši medicinski tehničar na odjelu za mentalno zdravlje Nathan Filer.

Njegova knjiga "The Shock Of The Fall", dijelom inspirirana njegovim iskustvom rada s pacijentima, govori o pokušaju suočavanja jednog tinejdžera sa smrću starijeg brata i njegovu postupnu zapadanju u ludilo.

Nagrada za najbolju knjigu poezije po drugi je put pripala Michaelu Symmons Robertsu i to za njegovu šestu zbirku "Drysalter", a najboljom knjigom za djecu proglašena je "Goth Girl And The Ghost Of A Mouse" karikaturiste, pisca i ilustratora Chrisa Riddella.

Lucy Hughes-Hallett proglašena je dobitnicom u kategoriji najbolje biografije za "The Pike", knjigu o životu pjesnika Gabriela D'Annunzia za koju je dobila i nagradu Samuel Johnson za najbolje publicističko djelo.