Crna Gora: Policija kontroliše poslovanje državnih firmi

Crnogorska policija započela je kontrolu poslovanja svih preduzeća koja su u većinskom vlasništvu države, prenose podgorički mediji u četvrtak.

"Vijestima" je iz vrha Uprave policije potvrđeno da su službenici za suzbijanje privrednog kriminala već uzeli deo poslovne dokumentacije za proveru rada Plantaža.

Pošto će biti kontrolisane sve firme u kojima je većinski paket akcije u državnom vlasništvu, to znači da će se pored Plantaža ispitati jesu li su nezakonito poslovale Elektroprivreda Crne Gore, Luka Bar, Željeznička infrastrukutura, Željeznički prijevoz, Jadransko brodogradilište, Institut Simo Milošević, Budvanska i Ulcinjska rivijera.

Iz policije je navedeno da kontrola nije započela nakon podnošenja prijava zbog nepravilnosti u načinu rukovođenja neke državne firme, već se radi o redovnoj kontroli poslovanja svih preduzeća u kojima je država većinski vlasnik.

Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Raško Konjević ranije je najavio odlučnu borbu protiv korupcije u državnom sektoru, navodeći kako je već u toku više provera.