Mostar: Klub Bošnjaka krivično prijavio gradonačelnika Bešlića

Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara podnio je Kantonalnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića . Kako je naglasio predsjednik toga kluba Salem Marić zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, kazao je predsjednik tog kluba Salem Marić.

On je na konferenciji za novinare istakao kako u krivičnoj prijavi stoji da je gradonačelnik Bešlić 8. aprila ove godine prekoračenjem ovlaštenja i nevršenjem obaveza koje proističu iz zakona proglasio budžet Grada Mostara za 2013. godinu, "čime je teže povrijedio prava vijećnika Grada Mostara, Gradskog vijeća Mostara i svih građana Mostara te počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja..."

Govoreći o aktuelno-političnoj situaciji u Mostaru, Marić je rekao kako Bošnjaci Mostara po prvi put u svom vjekovnom gradu nemaju apsolutno nikakvog uticaja u vlasti te istakao kako je Klub vijećnika Bošnjaka uputio otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku.

Marić je kazao kako Klub Bošnjaka zabrinjava inertan odnos OHR-a prema Gradu Mostaru, jedinom gradu kojem je OHR nametnuo statut 2004. godine, dodavši kako se OHR danas ponaša kao da nije bio dio tog rješenja i kao da nije nametnuo ništa.

"Klub Bošnjaka ne traži da se mandat vijećnicima produži, ali hoće da se konačno zna ima li Gradskog vijeća ili ga nema.