Porodica silovane Indijke traži smrtnu kaznu


Porodica devojke iz Indije koja je preminula od posledica višestrukog brutalnog silovanja zatražila je smrtnu kaznu za optužene za ovaj zločin.

Porodica je, u intervjuu listu "Indijski ekspres", prvi put iznela u javnost traumu kroz koju prolazi od kada je 23. godišnja devojka silovana i pretučena da bi, od teških povreda organa, preminula u bolnici u Singapuru.

"Borba je tek počela. Želimo da optuženi budu obešeni i za to ćemo se boriti - do kraja", rekao je u intervjuu žrtvin brat.

Kako prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si , u Nju Delhiju su se i danas okupili demonstranti koji su svakodnevno na ulicama indijske prestonice od kada je javnost saznala za ovaj slučaj.

Silovanje devojke je izazvalo masovne proteste građana i nacionalnu debatu o načinima da se spreči nasilje protiv žena.

U međuvremenu je uspostavljena nova telefonska linija za pomoć ženama u nevolji koja će biti povezana sa svim policijskim stanicama u prestonici. Vlasti su obećale da će "vrlo brzo biti preduzeti čvrsti koraci" u cilju zaštite žena u indijskoj prestonici

Devojku su 16. decembra silovala šestorica pripadnika jedne bande u autobusu koji se kretao kroz Nju Delhi, a potom su nju i njenog pratioca pretukli metalnom šipkom i izbacili ih iz autobusa.