Srbija:"Alkatraz" na protestu zbog slučaja Taton

Pripadnici grupe "Alkatraz" koji su se pridružili protestu porodice i prijatelja osuđenih u slučaju ubistva francuskog navijača Brisa Tatona vrijeđali su B92 i novinarku tog medija Brankicu Stanković.

Oni su najpre prošetali od Terazija do Trga Republike noseći transparente "Zašto sud ignoriše dokaze", "Hoćemo istinu", "Pravda za grobare".

Na kraju šetnje pridružili su se protestu na Trgu Republike koji su organizovali članovi porodica i prijatelji osuđenih u slučaju ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona, koji zahtijevaju poništavanje presuda svim okrivljenima i ponavljanje suđenja.

Branioci osuđenih za ubistvo Tatona, podnijeli su 30. avgusta Višem sudu u Beogradu prijedlog za ponavljanje krivičnog postupka, ali o njemu još nije odlučeno. Ukoliko tročlano vanraspravno sudsko vijeće usvoji zahtev, postupak će biti ponovljen u odnosu na svih 14 navijača "Partizana" koji su učestvovali u masovnoj tuči na Obilićevom vijencu 17. septembra 2008. kada je na smrt pretučen Taton - navijač francuskog Tuluza.

Tatonu su tom prilikom nanijete teške povrede glave i brojne druge povrede, od kojih je 12 dana kasnije preminuo u Kliničkom centru Srbije.