Srbija nastavlja suradnju s Hagom zbog svojih državljana

Srbija neće potpuno prekinuti suradnju s Haaškim tribunalom, a surađivat će samo u onoj mjeri koliko je to u korist srpskih državljana koje je Haag optužio, izjavio je u petak srbijanski ministar pravosuđa i državne uprave Nikola Selaković.

Selaković je objasnio kako ta suradnja znači "da im treba maksimalno pomoći" i najavio da će ih uskoro posjetiti u Haagu.

Komentirajući odluku Tribunala da oslobodi Ramusha Haradinaja i dvojicu njegovih suradnika iz bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), srbijanski ministar pravosuđa istaknuo je da ta oslobađajuća presuda neće pridonijeti "dobroj klimi među Albancima i Srbima".

"Ne možete mi reći da je Haradinaj zajedno sa svojim suradnicima apsolutno nevin, a da su Nebojša Pavković, Vladimir Lazarević, Nikola Šajinović i Dragoljub Ojdanić krivci, koji su osuđeni na 22, odnosno 15 godina teške robije", rekao je Selaković.

Uz napomenu da je "sila mnogo važnija od prava" srbijanski ministar pravosuđa je ocijenio da su "to mjerila Tribunala s kojima se Srbija treba suočiti".