Tadić: Podela je opasnost koja vreba DS

Na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, prisutnim se obratio Boris Tadić koji je ukazao na opasnosti podele u ovoj stranci.

Tadić je u delu sednice otvorene za javnost rekao da su se nad Demokratskom strankom nadvile opasnosti, a "jedna od njih je i podela".

Tadić je rekao da treba da "zastanemo i razmislimo kakva bi bila konsekvenca podela u DS", ne samo po članove nego po čitavo društvo.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je izjavio da će se u zavisnosti od odluka na današnjoj sednici Glavnog odbora DS odlučiti da li će se kandidovati za predsednika stranke na izbornoj skupštini, zakazanoj za 25. novembar.

"DS je pravila greške u prethodna tri meseca. Na ovoj sednici glavnog odbora DS treba da spreči svaku podelu i da iskaže svoje jedinstvo. Jedinstvo je imperativ. Jedinstvo je pitanje od najevećeg značaja za Demokratsku stranku", rekao je Tadić, dočekan aplauzom članova odbora.

Tadić je rekao da u DS-u postoji opšta saglasnost da su nakon četiri godine direktnog učešća u vlasti stranci potrebne reforme kako bi što pre ponovo preuzela vlast i menjala srpsko društvo na bolje.

"Opšta je saglasnost da su Demokratskoj stranci nakon četiri godine direktnog učešća u vlasti potrebne reforme da bi što pre došla na vlast kako bi sprovodila reforme u društvu. Ako hoćeš promene u drušvu budi ta promena, i zato predlažem Glavnom odboru da usvoji reformske iskorake", rekao je Tadić na sednici Glavnog odbora stranke u beogradskom Sava centru.

Tadić je apelovao da različite političke grupacije unutar DS-a postignu konsenzus o programu i radu stranke kako bi se izbegla podela koja bi bila katastrofalna za srpsko društvo.

Porukom da DS mora da ostane jedinstvena, Tadić je završio predstavljanje svog izveštaja o radu stranke. Nakon toga sednica je zatvarena za javnost.

Tadić bi na današnjoj sednici trebalo da odluči da li će se kandidovati za funkciju predsednika na izbornoj skupštini 25. novembra.