Selimović: Potjernica za Keljmendijem još nije raspisana

Potjernica za Naserom Keljmendijem još nije raspisana, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa Himzo Selimović, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH.

“Onog trenutka kada dođe zahtjev za raspisivanje međunarodne potjernice, Direkcija za korodinaciju policijskih tijela u Bosni i Hercegovini će proslijediti potjernicu svim članicama Interpola”, kazao je Selimović za Radio Free Europe.

Istovremeno, iz Tužilaštva BiH nam je potvrđeno da je u toku priprema prijedloga za raspisivanje međunarodne potjernice za četiri osobe, ne navodeći o kojim osobama je riječ.

Keljmendi, kojeg su SAD stavile na "crnu listu" kao narko-dilera izuzetno opasnog po tu državu, izbjegao je hapšenje tokom najveće policijske akcije u Bosni i Hercegovini prošle sedmice kada je uhapšeno 25 članova nekoliko zločinačkih organizacija u BiH, a za njih 18 Sud BiH je u prošli petak odredio jednomjesečni pritvor.

Tokom akcije je pretreseno 30 lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Bijeljine i Trebinja, među kojima i hotel "Casa Grande" Nasera Keljmendija.