Demokratski front će primiti članove SNP


Opozicioni savez Demokratski front (DF) saopštio je danas da će u predsedništvo te predizborne koalicije u Crnoj Gori ući član Glavnog odbora opozicione Socijalističke narodne partije (SNP) Milan Knežević, jedan iz grupe članova te stranke koji se protive njenom samostalnom nastupu na parlamentarnim izborima u oktobru.

Protiv samostalnog nastupa izjasnio se i bivši predsednik SNP Predrag Bulatović.

Iz SNP je ranije saopšteno da rukovodstvo neće donositi odluku o isključivanju članova koji su saopštili nameru da pristupe DF, što stvara veoma specifičnu situaciju na izborima.

Nakon nedavne odluke Glavnog odbora SNP da stranka samostalno učestvuje na oktobarskim izborima, u toku je izjasnjavanje opštinskih odbora o toj odluci.

Zasad, veći broj tih odbora podržava odluke Glavnog odbora SNP, ali se za saradnju sa DF izjašnjavaju neki istaknuti članovi, na primer, bivši predsednici opština Kolašin i Berane, Dragiša Dožić i Relja Jovančević.

Predsednik SNP Srđan Milić je ranije ocenio da DF nema cilj da ruši sadašnju crnogorsku vlast nego da želi da ugrozi politički ugled njegove stranke.