Policija spriječila postavljanje transparenata "Spasimo dolinu Neretve"

Građanska inicijativa "Spasimo dolinu Neretve" za vrijeme maratona lađa postavila je na mostu u Metkoviću transparent "Spasimo dolinu Neretve - dolje Gornji horizonti", međutim policija ih je spriječila da isto učine na Rogotinskom mostu.

Građanska inicijativa "Spasimo dolinu Neretve" ovogodišnji je Maraton lađa iskoristila za skretanje pozornosti na problem Gornjih horizonata postavivši na mostu u Metkoviću transparent "Spasimo dolinu Neretve - dolje Gornji horizonti".

Isti transparent pokušali su izvjesiti na Rogotinskom mostu i dočekati predsjednika Josipovića i političare koji su u brodovima pratili lađare. Međutim, nekoliko automobila i dvije marice interventne policije potjeralo je četiri aktivista (muškarac i tri djevojke) s Rogotinskog mosta, a da im nisu dopustili razviti transparent potpuno neuvredljiva natpisa: Ne damo našu Neretvu - dolje Gornji horizonti, kako navode iz Inicijative "sve pod izlikom osiguranja predsjednika Josipovića".

Aktivistima je rečeno da će promet na mostu biti blokiran, što nije učinjeno, pa je očito da se radilo o nalogu kojim se željelo ušutkati one koji se bore za istinu o Gornjim horizontima i HE Dubrovnik 2.