RIK: Tužilac pozvan da dostavi informaciju o spornom džaku listića

Republička izborna komisija /RIK/ zatražila je danas od republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac da Komisiji dostavi pisanu informaciju o dosadašnjem toku i rezultatima istrage o džaku sa glasačkim listićima koji je u javnosti pokazala Srpska napredna stranka tvrdeći da su izbori 6. maja pokradeni.

"Molimo vas da Republičkoj izbornoj komisiji dostavite pisanu informaciju o dosadašnjem toku i rezultatima istrage koju je pokrenulo Republičko javno tužilaštvo u vezi sa izbornim materijalom sa biračkog mjesta broj 57 u Pančevu, kao i o eventualnim drugim saznanjima koja se odnose na izborni materijal sa izbora održanih 6. maja", navodi se u zahtjevu RIK-a upućenom tužiocu.

RIK je na današnjoj sjednici odbacio zahtjev Srpske napredne stranke za ponovno prebrojavanje glasova sa izbora održanih 6. maja navodeći da je on "potpuno neosnovan".

Sekretar RIK-a i Skupštine Srbije Veljko Odalović rekao je da sporni džak sa glasačkim listićima sa biračkog mjesta 57 u Pančevu nikada nije dostavljen RIK-u, kako je to po zakonu trebalo da bude urađeno.

Odalović je dodao da RIK nije imao nikakav prigovor sa biračkog mjesta 57 u Pančevu tokom izbora 6. maja i da su sa njega evidentirani rezultati glasanja.