Agencija za privatizaciju o Azotari: Postupali smo po zakonu

Kolegijum i zaposleni u Agenciji za privatizaciju saopštili su u ponedeljak, povodom hapšenja zbog nepravilnosti u privatizaciji Azotare u Pančevu, da su u toj privatizaciji postupali u skladu sa zakonom.

"Agencija za privatizaciju i njeni zaposleni su u konkretnom slučaju privatizacije HIP Azotara Pančevo i kontrole izvršenja ugovornih obaveza postupali zakonito", navodi se u saopštenju povodom hapšenja jednog od članova Kolegijuma Agencije za privatizaciju J.V.

Napominje se da o svom poslovanju Agencija redovno obaveštava sve organe zadužene za kontrolu i nadzor rada Agencije, a to su ministarstvo nadležno za poslove privatizacije, Vlada Srbije i skupštinski Odbor za privatizaciju.

"U vezi sa aktuelnim hapšenjem, zlonamerno se naglašava jedino odgovornost zaposlenih u Agenciji i to pre odluke nadležnih pravosudnih organa", navode iz Agencije za privatizaciju.

Ističe se i da je nedopustivo da zaposleni u Agenciji budu stalno izloženi zlonamernom i neargumentovanom komentarisanju njihovog rada i da se koriste kao medijski mamac u predizbornoj kampanji, a kako bi se stvorila negativne slika u javnosti o privatizacionom procesu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije u ponedeljak da je privedeno sedmoro osumnjičenih za zloupotrebe u privatizaciji pančevačke Azotare, kojima su to preduzeće i država oštećeni za više od osam miliona evra.