Crna Gora: Pregovori DPS i SDP o KAP-u

DPS i SDP započeće uskoro pregovore o Kombinatu aluminijuma Podgorica (i o Zakonu o unutrašnjim poslovima koji su uzrokovali krizu koalicije, pišu "Vijesti".

List navodi da će premijer Igor Lukšić i ministar ekonomije Vladimir Kavarić, u ime DPS-a, sa potpredsednikom vlade Vujicom Lazovićem i potpredsednikom SDP-a Raškom Konjevićem, koji predstavljaju SDP, manjeg partnera, pokušati da usaglase zaključke o budućnosti KAP-a.

Kompromisno rešenje za Zakon o unutrašnjim poslovima tražiće resorni ministar Ivan Brajović i šef poslaničkog kluba SDP-a Borislav Banović, koji će za sagovornike sa druge strane stola imati potpredsednika DPS-a i šefa tog kluba Svetozara Marovića i Milutina Simovića.

Krajnji rok za rešavanje ovog problema trebalo bi da bude 27. februar, za kada je u parlamentu planirano glasanje o Predlogu zakonu o unutrašnjim poslovima.

DPS ne želi da se odrekne kontrole nad policijom zbog čega su njegovi poslanici predložili 16 amandmana na predlog zakona koji je krajem godine utvrdila vlada.