Bad blue boys ipak idu u Beograd

Oko 300 "Bad blue boys" i pripadnika splitske "Torcide", hrvatskih navijačkih grupa poznatih po izazivanju sukoba i nereda, sprema se da krene u Beograd, uprkos upozorenjima Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) da navijači iz te zemlje koji nemaju ulaznice za rukometni meč Srbija - Hrvatska nemaju šta tražiti u Beogradu.

"Bad blue boys" ipak su se okupili i prije podne kreću za Beograd. Organizovali su tri autobusa, mnogi idu i kombijima, a ulaznice nemaju, prenosi portal "Index.hr"

Splitska "Torcida" takođe je najavila polaske za Beograd. Navodno je organizovan jedan autobus, a kreće i nekoliko kombija.

Organi reda u Srbiji savjetuju hrvatskim navijačima da se na granici prijave kako bi dobili pratnju do Beograda, ali još nije poznato da li će se tako postupati i sa navijačima koji nemaju ulaznice.

Pomoćnik načelnika beogradske policije Nikola Popovac rekao je da nema najava o organizovanom dolasku hrvatskih navijača, ali da to ne znači da neće biti pojedinaca koji će doći na utakmicu.

"Za nas mjere bezbjednosti počinju na graničnim prijelazima od jutros, a završiće u nedelju na graničnom prelazu posle završne utakmice hrvatske reprezentacije, ali i drugih reprezentacija", rekao je Popovac za RTS.

Polufinalna utakmica između Srbije i Hrvatske na rasporedu je večeras u 8.15 sati , a kapacitet dvorane je smanjen sa 20 na 15 hiljada ljudi. Utakmicu će obezbjeđivati 5 000 policajaca.