Srbi dežuraju na četiri barikade

Srbi na sjeveru Kosova i danas dežuraju na barikadi na glavnom mostu na Ibru, a okupljeni su i u mjestu Rudare, Zupče i u Jagnjenici, ali su putevi prohodni.

Put Zvečan - Zubin Potok prohodan za sva putnička vozila, nakon što su uklonjene barikade. Kfor u selu Jagnjenica formirao kontrolni punkt. Građani su okupljeni 50-ak metara od kontrolnog punkta Kfora. U Rudaru saobraća jednom kolovoznom trakom a građani se smenjuju u šatoru koji je na drugoj traci postavljen.

U Zupču su balvani na jednoj kolovoznoj traci puta koji vodi od južne Kosovske Mitrovice ka Zubinom Potoku, a druga traka je prohodna.U opštini Leposavić nema nijedna potpuna barikada osim one u međuzoni - izmedju Jarinja i Rudnice.

Na samom ulazu u Leposavić iz pravca Kosovske Mitrovice saobraća se jednom kolovoznom trakom, građani osmatraju situaciju, jer im je kako navode
cilj da se tim putem ne kreću pripadnici kosovske carine i pogranične policije.

U Zvečanu postoji samo jedna potpuna barikada i to na Dudinom kršu koja je betonirana i armirana. Ta barikada je šira od 20 metara i viša od tri metra i zbog nje je nemoguće preći iz južnog dela Mitrovce ka Zvečanu.