Gradonačelnik Zagreba ide samostalno na izbore

Milan Bandić, nezavisni kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima, danas je najavio je da će sa svojom nezavisnom listom izaći samostalno u četiri "zagrebačke" izborne jedinice odbaciviš kalkulacije da će na izborima kaolirati s HDZ-om, HSS-om ili nekom drugom strankom.

Bandić će biti nositelj u prvoj izbornoj jedinici, u drugoj izbornoj jedinici nositeljica liste je Jelena Pavičić Vukičević, u šestoj Slavko Kojić, a u sedmoj Miodrag Demo.

"Nisam izašao iz jedne stranke da bih se priklanjao drugoj", rekao je Bandić iz svog izbornog stožera u Folnegovićevoj ulici u Zagrebu odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li koalirati s HDZ-om.

"Na početku sam rekao da na izbore idemo samostalno, a ostalo smatram novinarskim spinom", odgovorio je pak upitan je li na njegovoj listi HSS-ovac Darko Vuletić ili netko drugi iz zagrebačkog HSS-a. Dodao je da su na njegovoj listi u 1. izbornoj jedinici iz ostale Pavle Kalinić, Ladislav Prežigalo, Drago Žiljak, Adam Končić, dok su s ostalih lista spomenuti Ivica Pančić i Ivana Brkljačić.

Na pitanje zašto na izbore ne ide u 11. izbornoj jedinici, za dijasporu, gdje je na prošlim predsjedničkim izborima osvojio velik broj glasova, Bandić je rekao da dobro zna politiku u BiH i da mu je važnije od jednog ili dva zastupnika u Saboru da se ondje stvori koncenzus oko najboljih političkih ljudi kako bi se sačuvala opstojnost Hrvata u BiH.

Bandić je ustvrdio da će za kampanju utrošiti oko dva milijuna kuna te demantirao da je svoju poziciju zagrebačkog gradonačelnika iskoristio kako bi dobio najbolja mjesta za plakatiranje.