Nastavak suđenja Šarićevoj grupi

Pred vijećem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu se, iza zatvorenih vrata, nastavlja saslušanje svjedoka u postupku protiv optuženih za šverc kokaina.

Svjedočenje o poslovima Darka Šarića i njegove grupe nastavlja nastavlja svjedok saradnik Nebojša Joksović.

Joksović je juče započeo svjedočenje bez prisustva javnosti i, kako pišu Večernje novosti, pričao kako je droga distribuirana iz Južne Amerike, kao i kako je dalje "pran" novac zarađen od njene prodaje.

On, prema listu, najviše informacija može da pruži kad je u pitanju zaplena 235 kilograma kokaina u Italiji, januara 2009. godine, pošto je u optužnici navedeno da je on bio jedan od organizatora prijema i prodaje ove količine.

Joksović je uhapšen 27. januara prošle godine u stanu Mirka Kneževića, koji je optužen da ga je skrivao.

U početku, Joksović je negirao da ima bilo kakve veze sa kriminalnim radnjama, ne sporeći da je bio u Italiji, ali na skijanju.Međutim, u julu je odlučio da sarađuje, a o tome je u pismu obavestio Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Prema pisanju Večernjih novosti Joksović je pred sudom rekao da je dio novca koji je zarađivao prodajom narkotika Darko Šarić davao Stanku Subotiću Canetu.
Darko Šarić, Goran Soković i još petorica optuženih su u bjekstvu, pa im se sudi u odsustvu. Ostali optuženi, njih ukupno 11, negirali su krivicu i učešće u švercu preko dvije i po tone kokaina iz Latinske Amerike.

Šarićeva grupa se tereti za pokušaj krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, koji je sprečen 15. oktobra 2009. zajedničkom akcijom tajnih službi američke Agencije za borbu protiv narkotika, Bezbjednosno-informativne agencije Srbije i policije Urugvaja, u čijoj je luci na brodu otkrivena pošiljka sa drogom.

U nastavku akcije "Balkanski ratnik" sredinom novembra 2010. godine u Italiji, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori uhapšeno je 80 osumnjičenih za trgovinu drogom koji se dovode u vezu sa grupom Darka Šarića, a među njima je i Šarićev mlađi brat Duško.