Korisnici iz BiH, Srbije i Crne Gore potpisuju ugovore za fondove EU

Svečana ceremonija potpisivanja ugovora sa korisnicima pretpristupnih fondova EU, u okviru programa prekogranične saradnje Srbija - BiH i Srbija - Crna Gora koje finansira EU sa ukupno 5,2 miliona evra, biće održana danas na Zlatiboru.

U okviru programa Srbija - Crna Gora biće ugovoreno 13 projekata, a 17 za program Srbija - BiH. Cilj ovih programa jeste da podrže i unaprijede socio-ekonomsku i kulturnu saradnju država i da pruže pomoć stanovništvu sa obje strane granica u rješavanju zajedničkih problema, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Po završetku procesa ocjenjivanja podnesenih prijedloga projekata, delegacije EU zemalja učesnica u programima potpisuju ugovore o bespovratnoj pomoći sa korisnicima čiji su prijedlozi projekata ocijenjeni najvišim ocjenama.

Programi prekogranične saradnje Srbija - BiH i Srbija - Crna Gora, koji su finansirani iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć EU za period 2007-2013. godina, komponenta dva, rezultat su zajedničkog planiranja i provođenja vlada Srbije, Crne Gore i Savjeta ministara BiH.