Ljajić optužio Bramerca za bavljenje politikom


Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da istupanje glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca pred holandskim parlamentarcima predstavlja "iskakanje na politički teren".

"Iako je Bramerc dosta bježao da se njegov mandat označi političkim, ovo jeste iskakanje na politički teren. Ako u (holandskom) parlamentu traži politički pritisak na Srbiju, to je čista politika", rekao je Ljajić novinarima u Beogradu.

On je ponovio da bi želilo da od tužilaštva čuje koje to konkretne preporuke nijesu uvažene, koje aktivnosti i akcije za pronalaženje haških optuženika nijesu sprovedene.

Ljajić je rekao da će država nastaviti aktivnosti i akcije, nastaviti saradnju sa tribunalom u svim segmentima jer je, kako je naveo, "naš interes više nego i tribunala i holandskog parlamenta" da se Ratko Mladić što prije nađe u Hagu.

Upitan o mreži pomagača Mladiću, predsjednik Nacionalnog savjeta je rekao da sve što je urađeno prethodnih mjeseci i godina ukazuje da je ona svedena na minimum i na mali broj ljudi.