Sanader od danas bez policijske zaštite

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader danas je ostao bez stalne pratnje hrvatskih policajaca, a taj potez ministra Tomislava Karamarka je primio s ogorčenjem.

O ukidanju zaštite je Sanader doznao preko medija kada je čuo izjavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka po svom povratku s političkog seminara u Austriji. Tek su mu kasnije iz MUP-a i službeno javili da danas ostaje bez policijske pratnje.

"Sanader smatra kako su ga pisanim putem morali informirati da je ostao bez zaštite i to barem tjedan dana unaprijed kako bi se mogao pripremiti. Zato je ogorčen na Karamarkovo ponašanje", kazala je osoba iz kruga bliskog bivšem premijeru te dodala kako se tu radi o presedanu, jer je 1. jula produljena zaštita da bi mu je sada naprasno ukinuli, piše Novi list.

Iz MUP-a Hrvatske tvrde kako prema propisima ne moraju sastaviti pisanu odluku o prestanku štićenja osobe. Prema podacima toga Ministarstva na Sanaderovu zaštitu je do august ove godine potrošeno 800 tisuća kuna ( oko 110 tisuća eura) poreznih obveznika. Trećina iznosa je išla za tjelesne čuvare, a ostatak na troškove goriva i održavanje vozila.

Danas pred kućom bivšeg hrvatskog premijera koji je prije višu od godinu dana podnio ostavku bez obrazloženja, više nije bilo ni policijske kućice ni policajaca.