Gul: BiH da hrabro i brzo radi na evropskim integracijama


Predsednik Turske Abdulah Gul rekao je danas u Sarajevu da je njegova zemlja "spremna da proširi postojeću političku i ekonomsku saradnju" sa BiH i istakao da ona mora da "brzo i hrabro" deluje na putu evropskih integracija.

Sa turskim predsednikom u dvodnevnu zvaničnu posetu BiH doputovali su predstavnici privredne delegacije Turske, kao i delegacija ministara i
turskih parlamentarca.

On je istakao da Turska poklanja istu pazznju svim etnicckim i verskim zajednicama u BiH, te da je suština turske politike "uspostavljanje
mira, bezbednosti i stabilnosti" zbog čega je Turska u proteklom periodu realizovala niz pozitivnih inicijativa na Balkanu kako bi se zajednička saradnja intenzivirala.

Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović saopštio je da neće prisustvovati večeri sa turskim predsednikom, te da je program posete turskog predsednika (član Predsedništva Haris) "Silajdžić samoinicijativno dopunjavao i Menjao. Tako je, između ostalog, svečanu večeru preimenovao u 'svečani iftar', pretvarajući je u versku manifestaciju", saopštio je Radmanović.