Ubica devojčice pred sudijom u Novom Sadu


Osumnjičeni za ubistvo i silovanje osmogodišnje devojčice u Starim Ledincima, Mladen O. (52), priveden je istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Mladen O. uhapšen je juče(nedjelja) u šumi jugoistočno od Starih Ledinaca i doveden u novosadsku Policijsku upravu, gde mu je određeno zadržavanje.
Njega su, nakon više od 20 sati intenzivne pretrage, uhapsili pripadnici Žandarmerije i novosadske policije, uz pomoć mještana. Osmogodišnja devojčica silovana je i ubijena u subotu u kući osumnjičenog.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva, Tomo Zorić, rekao je za B92 da Tužilaštvo najoštruje osuđuje zločin koji se dogodio u Starim Ledincima.

“Republičko javno tužilaštvo najoštrije osuđuje monstruozni čin silovanja i ubistva maljoletne djevojčice. U ime Republičkog javnog tužioca, želim da poručim da će Tužilaštvo preduzeti sve zakonske mere i zakonska ovlašćenja kako bi učinilac krivičnog djela bio procesuiran i adekvatno kažnjen“, poručio je Zorić.

Ministarka pravde Snežana Malović, je istakla da se sa stanovišta kaznene politike čini sve da izvršiocima budu izrečene kazne adekvatne zločinu koji je učinjen.