Izraelski avioni bombardovali Gazu


Izraelski borbeni avioni bombardovali su protekle noći skladište oružja na severu pojasa Gaze i dva tunela za krijumčarenje oružja na jugu zemlje. Povrijeđena je jedna osoba. Izraelska armija je saopštila da su mete pogođene i da su se svi avioni vratili bezbjedno u baze.

Napad je bio odgovor na ispaljivanje rakete i mina na jug Izraela u četvrtak. Vojska je naglasila da je Hamas, koji vlada Gazom, "teroristička organizacija koja je u potpunosti odgovorna za ono što se događa u pojasu".

Palestinski izvori su naveli da je napadnut grad Rafa, na granici s Egiptom, bivši aerodrom i grad Beit Hanun.U četvrtak uveče raketa je eksplodirila kraj jednog kibuca sjeverno od pojasa Gaze, ubrzo nakon što su dvije mine eksplodirile u blizini drugog kibuca.

Ukupno je ispaljeno devet mina i jedna raketa, ali nije bilo štete ni povreda.Izraelski mediji navode da su se napadi iz pojasa Gaze povećali u proteklih nekoliko dana, na sreću bez posljedica.

Oko 100 raketa i mina pogodilo je Izrael od početka ove godine, saopštila je armija.Raketiranje izraelske teritorije značajno je smanjeno od tronedeljne izraelske vojne ofanzive na ciljeve Hamasa, započete krajem 2008. godine.