Simović prebačen u zatvor Zabelu

Miloš Simović prebačen je danas u Zabelu na izdržavanje zatvorske kazne, prenosi agenciji Beta izvor u Upravi za izvršenje zavodskih sankcija.

Simović, koji je uhapšen noćas prilikom ilegalnog prelaska granice izmedju Srbije i Hrvatske, pravomoćno je osuđen na 30 godina za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine i na 40 godina zatvora za više drugih ubojstava.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ranije danas, poslije provjere identiteta, potvrdilo je da je riječ o odbjeglom pripadniku zemunskog klana.

Portparol hrvatske policije Krunoslav Borovec izjavio novinarima u Zagrebu prilikom hapšenja Simović kod sebe nije imao dokumenta.

Policija u Hrvatskoj ga traži zbog sumnje da prije dva dana kod zagrebačkog jezera u Rakitju ranio Sretka Kalinića, također jednog od osudjenih za ubojstvo Đinđića.

Borovec je rekao i da je Simović zatečen iscrpljen i neugledan dok je pješice pokušavao prijeći neprohodni prolaz. On je odbacio nagadjanja da je hrvatska policija namjerno pustila Simovića da predje granicu kako bi ga uhapsila policija Srbije.