Barak Obama u Pragu

Ulaz u kompleks praškog zamka Hradčani - Češki vojnici stražare u kompleksu praškog zamka Hradčani, u kojem je Barak Obama održao javni govor.

Radnici postavljaju binu na Hradčanima - Radnici postavljaju binu sa koje se američki predsednik obratio javnosti.

Barak Obama i Vaclav Klaus - Predsednika SAD Baraka Obamu u ceremoniji dobrodošlice dočekao je između ostalih predsednik Češke Republike Vaclav Klaus (Prag 04. april 2009). Obama je u Prag stigao odmah posle jubilarnog samita NATO-a u Strazburu, gde je za novog generalnog sekretara NATO-a imenovan danski premijer Anders Fog Rasmusen.

Barak Obama sa suprugom Mišel i predsednikom Češke Vaclavom Klausom - Predsednika SAD Baraka Obamu i njegovu suprugu Mišel u ceremoniji dobrodošlice dočekao je između ostalih predsednik Češke Republike Vaclav Klaus (Prag 04. april 2009). Obama je u Prag stigao odmah posle jubilarnog samita NATO-a u Strazburu, gde je za novog generalnog sekretara NATO-a imenovan danski premijer Anders Fog Rasmusen.

Na ulazu u Praški zamak - Češki predsednik Vaclav Klaus sa suprugom Livijom Klausovom (desno) i predsednik SAD Barak Obama sa suprugom Michelle Obama (levo) na ulazu u kompleks Praškog zamka, 05. april 2009.

Predsednici i prve dame - Češki predsednik Vaclav Klaus sa suprugom Livijom Klausovom (desno) i predsednik SAD Barak Obama sa suprugom Michelle Obama (levo) na ulazu u kompleks Praškog zamka posmatraju defile stražara. Kasnije je usledio sastanak Obame sa Klausom i premijerom Češke Mirekom Topolanekom. Prag, 05. april 2009.

Sastanak: Obama, Klaus i Topolanek - Američki predsednik u razgovoru na sastanku sa češkim predsednikom i premijerom, na kojem se između ostalog govorilo o strategiji stvaranja sveta bez nuklearnog naoružanja. Prag, 05. april 2009.

Obama za vreme govora - Predsednik SAD Barak Obama se nešto posle 10 časova obratio javnosti koja se okupila u kompleksu praškog zamka, govoreći o dugoročnim ciljevima kako da se svet oslobodi balasta nuklearnog naoružanja.

Trg ispred praškog zamka za vreme Obaminog govora - Od rane zore su se okupljale desetine hiljada Čeha i turista kako bi čuli govor Baraka Obame na Hradčanskom trgu koji se nalazi ispred kompleksa Praškog zamka. Prag, 05. april 2009.

Barak Obama u obraćanju javnosti - Predsednik SAD Barak Obama se nešto posle 10 časova obratio javnosti koja se okupila u kompleksu praškog zamka, govoreći između ostalog o dugoročnim ciljevima kako da se svet oslobodi balasta nuklearnog naoružanja.

Obama nakon govora - Barak Obama pozdravlja građane nakon govora u Hradčanima u kojem je pomenuo i da svet mora da da jak međunarodni odgovor na lansiranje rakete od strane Severne Koreje, koje se dogodilo prethodno tog dana. Prag, 05. april 2009.

Atmosfera posle održanog govora - Američki predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel pozdravljaju desetine hiljada ljudi koji su se okupljali od rane zore na Hradčanskom trgu kako bi uživo čuli govor predsednika SAD.

Predsednik SAD i prva dama - Američki predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel se pozdravljaju sa građanima koji su u prvim redovima prisustvovali govoru koji je na Hradčanskom trgu u Pragu održao predsednik SAD.

Obama na samitu EU - SAD - Barak Obama na pres konferenciji nakon samita EU - SAD koji se, nakon Obaminog obraćanja javnosti, održavao u Kongresnom centru u Pragu, a na kojem se između ostalog govorilo o problemu globalnog zagrevanja.