Veljović podržan za funkciju direktora policije


Većinom glasova skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu podržao je prijedlog da se za direktora Uprave policije Crne Gore ponovo imenuje Veselin Veljović.

Za taj prijedlog glasali su članovi Odbora iz vladajuće koalicije, dok su protiv bili predstavnici opozicije (SNP, NOVA i Pokreta za promjene).„Veljović nije idealan kandidat, kao što nije idealan niko od nas.Ja samo mislim da on može kvalitetno obavljati funkciju na koju ga predlažem“, rekao je ministar Unutrašnjih poslova Ivan Brajović, napominjući da je Veljović u dosadašnjem radu pokazao profesionalizam, stručnost i radne sposobnosti koje ga preporučuju za ponovno imenovanje na funkciju direktora Uprave policije.

Brajović je istakao da nije bilo uslovljavanja da Veljovića ponovo predloži za direktora Uprave policije. “Da sam bio uslovljavan da predložim Veljovića, danas bih bio bivši ministar. Da sam mislio da ne treba da ga predložim, ne bih to ni uradio”, rekao je Brajović.

Predstavnici opozicije saopštili su da ne mogu podržati reizbor Veljovića, zbog brojnih hipoteka koje se vezuju za njegov dosadašnji rad, kao i zbog nedovoljnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.