Sedmica u slikama 17.08-23.08.2009.

Posle glasanja - Avganistan - Prebrojavanje glasova, 21. avgust 2009. U Avganistanu su u četvrtak održani predsednički izbori

Automobil-bomba - Avganistan - Eksplozija automobil bombe u Kabulu 18. avgusta 2009. svega dva dana pre održavanja predsedničkih izbora u Avganistanu. U eksploziji je poginulo sedmoro, a ranjeno 52 ljudi.

Intervju sa predsednikom - Iran - Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad daje intervju iranskoj televiziji o budućem sastavu vlade, 20. avgust 2009.

Ministri - Iran - Imenovani novi ministri, uključujući i tri žene

I dalje bez domova - Kirgistan - Većina porodica iz sela Nura koji su u prošlogodišnjem zemljotresu izgubili svoje domove i dalje su beskućnici, 17. avgust 2009.

Oslobođen bombaš iz Lokerbija - Arhiviski snimak - mesto pada aviona Pan-Am-a, 1988. Škotske vlasti oslobodile su u četvrtak 20. avgusta 2009. iz humanitarnih razloga Libijca Abdela Baseta al-Megrahija, optuženog za teroristčki bombaški napad na avion iznad mesta Lokerbi. Ministar pravde Škotske Keni Makaskil rekao je da je drastično pogoršano zdravlje Al-Megrahija, koji je oboleo od raka prostate. Al-Megrahi, bivši pripadnik libijske tajne službe, osuđen je zbog učešća u bombaškom napadu na avion američke kompanije Pan-Am u decembru 1988. u kojem je poginulo 259 putnika i članova posade, kao i 11 osoba na zemlji prilikom pada aviona, u škotskom gradu Lokerbiju.

Oružjem na fotoreportere - Avganistan - Avganstanski policajac uperio je oružje na fotoreportere kako bi ih sprečio da priđu području u kojem su militanti zauzeli banku. 19. avgust 2009.

Putin na otvaranju aeromitinga - Rusija - Ruski premijer Vladimir Putin govorio je na otvaranju međunarodnog aeromitinga u Zukovskom kod Moskve, 18. avgust 2009.

Ministarstvo spoljnih poslova - Irak - Čovek pokazuje u pravcu zgrade iračkog Ministarstva spoljnih poslova u Bagdadu iz koje kulja dim nakon eksplozije kamiona bombe 19. avgust 2009.

Mahmud Ahmadinedžad (desno) i Bashar al-Assad u Teheranu - Iran - Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad pozdravlja predsednika Sirije Bashar al-Assada koji je došao u jednodnevnu posetu, u predsedničkoj palati u Teheranu, 19. avgust 2009.

Eksplozija u Ingušetiji - Rusija - Dobrovoljci prenose tela poginulih u eksploziji. Najmanje devetnaest osoba je poginulo, a 79 ranjeno u eksploziji koju je izazvao terorista samoubica u Nazranu, glavnom gradu Ingušetije, ruske republike na severnom Kavkazu. Kako su saopštile vlasti, napadač je kamionom sa eksplozivom probio kapiju dvorišta zgrade u vreme postrojavanja pripadnika policije. Među povređenima je i desetoro dece.

Joachim von Ribbentrop (desno) i Adolf Hitler (levo) - Nemačka - Pre 70 godina, u noći između 23. i 24. avgusta 1939. nemački ministar inostranih poslova Joahim Ribentrop potpisao je u Kremlju sa šefom sovjetske diplomatije Vjačeslavom Molotovom pakt o nenapadanju i tajne protokole o uspostavljanju sfera uticaja u Centralnoj Evropi. Sporazum je bio za mnoge šokantan a njegove posledice su se dugo osećale. Na fotografiji Hitler hvali Ribbentropa zbog sklopljenog Pakta.

Nesreća u hidroelektrani - Rusija - Sanduk sa telom čoveka nastradalog u nesreći u hidroelektrani, 20. avgust 2009. U nesreći u hidroelektrani koja se dogodila 17. avgusta u Hakasiji, u Sibiru, poginulo je preko 50 ljudi. Ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu je potvrdio da je uzrok havarije u hidroelektrani Sajano-Šušenskaja bio hidroudar.

Na mestu eksplozije - Rusija - policija i forenzički eksperti na zadatku posle napada bombaša samoubice u Groznom, 21. avgust 2009. Najmanje četiri policajca su poginula, a dva ranjena u samoubilačkom napadu u Groznom, saopštio je predstavnik ruskog Istražnog komiteta za Čečeniju.

Počeo Ramazan...

Pripreme za školu

Malo smeha - Rusija - Karikatura Mikhaila Zlatkovskog, 17. avgust 2009.

Da li je to avion? - Nemačka - Usain Bolt posle prošlonedeljnog obaranja svetskog rekorda i osvajanje zlata na Svetskom prvenstvu u atletici u Berlinu, 20. avgusta je oborio još jedan rekord i osvojio još jednu zlatnu medalju. U finalnoj trci na 200 metara postavio je novi svetski rekord pretrčavši ovu razdaljinu za 19,19 sekundi.

Blanka sa porodicom - Hrvatska - Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić odbranila je u Berlinu na Svetskom prvenstvu u atletici naslov svetske prvakinje u skoku u vis donevši kući zlatnu medalju sa ovog takmičenja.

Neredi Zvezdinih navijača u Pragu - Češka Republika - U samom centru Praga, Musteku, u četvrtak uveče pre utakmice sa Slavijom došlo je do tuče između navijača Zvezde i policije. Zvezdini navijači su razbili nekoliko izloga i demolirali jedan od okolnih restorana. Policija je reagovala nakon što su navijači počeli da napadaju turiste. Najmanje 8 navijača Zvezde je bilo povređeno, a 17 će biti optuženo za razna krivična dela

Makedonija - Seoska kuća na Prespanskom jezeru

Zatvaranje Ohridskog letnjeg festivala - Makedonija - Ohrid, 20. avgust 2009.

Nagrada SFF-a za ljudska prava Milošu Teodoroviću - BiH - Dokumentarni film “Vrela krv”, autorke Ivane Lalić i novinara našeg radija Miloša Teodorovića dobitnik je nagrade za ljudska prava na Sarajevo film festivalu.

Završen Sarajevo Film Festival - BiH - Dodelom festivalskih nagrada u Narodnom pozorištu u Sarajevu u četvrtak je zatvoren 15. Sarajevo Film Festival. Film „Ordinary people“ srpskog reditelja Vladimira Perišića, koji je rađen u srpsko- francusko- švajcarskoj koprodukciji, pobednik je 15. Sarajevo film festivala. Ovo filmsko ostvaranje dobilo je nagradu Srce Sarajeva za najbolji film.