Sedmica u slikama- 01.06.-08.06.

SAD - Nova video igra - U Los Angelesu su, Paul McCartney i Ringo Starr predstavili novu video igru "The Beatles: Rock Band".

Hrvatska - Prvi na Balkanu - Tomislav Hruban,pobjednik je natjecanja ¨Zlatni kuhar Balkana¨, koje je po prvi put održano u Beogradu.

Pakistan - Richard Holbrooke sa izbjeglicama - Specijalni izaslanik predsjednika Obame za Pakistan i Afganistan, Richard Holbrooke posjetio je pakistanske izbjeglice u oblastima Swat i Buner.

Albanija - Tunel do Kosova - Premijeri Albanije i Kosova, Sali Berisha i Hashim Thaci prisustvovali su svečanosti u povodu otvaranja 6,5 km dugog tunela koji autoputem povezuje ove dvije zemlje. Autoput povezuje luku Durres u Albaniji i granicu Kosova sa Srbijom u Merdarima.

Kosovo - Obnova kuća - Kosovski premijer Hashim Thaci je osobno započeo rekunstrukciju obiteljske kuće jednog gradjanina srpske nacionalnosti u Obiliću.

Crna Gora - Balkanski samit - Na Cetinju su se pod pokroviteljstvom UNESCO-a okupili lideri balkanskih zemalja u cilju promocije turizma. Lideri Kosova nisu pozvani.

Bosna i Hercegovina - Zvornik - U Zvorniku su sahranjeni posmrtni ostaci 43 bosanska Muslimana koji su ubijeni od strane srpskih snaga u Zvorniku za vrijeme rata.

Bosna i Hercegovina - Dok vatra gori... - Ovaj romski dječak u predgradju Sarajeva posmatra kako gore stare nehigijenske kuće u kojima su Romi živjeli. Grad Sarajevo obezbjedio im je nove kuće.

Kina- Prije 20 godina... - Ovaj snimak je obišao svijet, prije 20 godina i predstavljao je jedno od svjedočanstava masakra na kineskom trgu Tiananmen u Pekingu.

Kina - Komemoracija u Hong Kongu - Kako u Kini nisu dozvoljene nikakve manifestacije u povodu masakra na Tiananmen trgu, tisuće ljudi su se okupile u Hong Kongu koji ima specijalni status u Kini.

Poljska - 20 godina od kolapsa komunizma - U Krakowu su lideri nekoliko zemalja obilježili 20-tu godišnjicu od prvih izbora koji su ubrzali pad komunizma u Poljskoj.

Egipat - Posjeta Obame - Američki predsjednik Obama se na sveučilištu u Kairu obratio svim Muslimanima u svijetu.

Njemačka - Obama u Dresdenu - Američki predsjednik Barack Obama je u koncentracionom logoru Buchenwald odao počast žrtvama holokausta.

Brazil - Avionska nesreća - Još se traga za ostacima aviona Air France Airbus 330, koji je nestao negdje iznad Atlantskog oceana, na letu za Pariz. Nema nade za 228 putnika i članova posade.

Iran - Sukobi uoči izbora - U Teheranu su se sukobile pristalice predsjedničkih kandidata Ahmadinejada i Mousavia. Izbori su zakazani za petak,12.06.

Iran - Mjesto susreta - Iran, Afghanistan i Pakistan - Ovo je granica gdje se ¨sreću¨ tri zemlje, koje se već duže vremena nalaze na naslovnicama - Iran.Afganistan i Pakistan.

Hrvatska - Mount Everest - Prva ženska planinarska ekspedicija iz Hrvatske je uspješno postavila zastavu na najviši vrh svijeta. Zovu se Darija i Iris Bostjancic,Vedrana Simicevic,Milena Sijan i Ena Vrbek.

Hrvatska - Fešta na ulici - Cest is d¨Best je naziv medjunarodnog uličnog festivala koji je održan u Zagrebu. Smatra se najstarijim i najvećim festivalom u Hrvatskoj.

Crna Gora - Protesti... - Ruski vlasnik Aluminijskog kombinata izgleda odustaje od poslova u Crnoj Gori. Posljedica-nekad najprofitabilniji crnogorski kombinat danas nama novaca za plaće zaposlenih.

Crna Gora - ...i protesti - Radnici kombinata ¨Duvankomerc¨ su počeli štrajk tražeći isplate plaća i ostavku rukovodstva.

Irak - Kolera - U iračkom gradu Amara pojavila se kolera. Izvještaji kažu da je uzrok bila zagadjena voda.

Irak - Izbori - Ovaj irački vojnik čuva glasačko mjesto na lokalnim izborima.

Pakistan - Nova eksplozija - Pakistanski policajac provjerava štetu nastalu nakon eksplozije bombe u djevojačkoj školi u Budaber oblasti, južno od Peshawara.

Rusija - Protesti - Pod motom ¨Rusija protiv Putina¨u Moskvi su održani protesti. Policija hapsi demonstrante ¨zato što protest nije odobren¨.