Sedmica u slikama - 25.05.-01.06.2009.

Iran - Kupanje u blatu - Slano jezero Urmia, nalazi se na sjeverozapadu Irana, u blizini Turske.

Bosna i Hercegovina - Godišnjica tuzlanskog masakra - 25.maja 1995. godine granate ispaljene sa srpskih položaja usmrtile su 71 osobu, čija prosječna starost nije prelazila 21 godinu.

Bosna i Hercegovina - Dan mladosti - U Sarajevu su se okupile pristalice Josipa Broza Tita. Medju njima mogli su se vidjeti i ¨Titovi pioniri¨.

UN - Valentin Inzko na sjednici Savjeta sigurnosti - Visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko je situaciju u ovoj zemlji opisao teškim i crnim riječima.

SAD - Obama predstavio Sonia Sotomayor - Predsjednik SAD Barack Obama predstavio je kandidatkinju za sudiju Ustavnog suda, 54-verogodišnju Soniu Sotomayor. Ako njen izbor bude potvrdjen biće to prvi sudija Ustavnog suda iz redova Latino manjine.

Češka - Jaja su ¨in¨... - Predsjednik čeških socijal-demokrata Jiri Paroubek nakon što je gadjan jajima.

Češka - ...pa su postali i kišobrani - Socijal-demokrata David Rath je na lijepom sunčanom vremenu, u Pragu, otvorio kišobran kako bi se zaštitio od jaja.

Iran - Eksplozija - Unutar džamije Amir al-Momenin u južno-istočnom gradu Zahedan eksplozija bombe je ubila 15 a ranila 80 ljudi.

Iran - Žene u kampanji - Ovo su aktivistkinje u pokretu predsjednika Ahmadinejada.

Iran - I predsjednici plaču - Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad je prisustvovao danu žalosti u Teheranu i optužio svoje protivnike da žele razgovore sa zapadom.

Južna Koreja - Napeto je - Mornarički brod Južne Koreje prolazi pored ribarskog čamca iz Sjeverne Koreje. Nakon što je Sjeverne Koreja izvršila probu atomske bombe i predstavila nove rakete situacija se u ovom dijelu svijeta vrlo iskomplicirala.

Južna Koreja - Protesti - U Seulu su protestanti zapalili sjeverno-koreansku zastavu tražeći od medjunarodne zajednice da kazni Sjevernu Koreju radi probe nuklearne bombe.

Pakistan - Teroristi - Pakistanska vojska izvještava o uspjesima u svojoj borbi protiv Talibanskih ekstremista u regionu Swat.

Bjelorusija - Dječak postrojio vojsku - U Minsku je ovaj dječak u stilu pravog vojnika salutirao postrojenim vojnicima.

Rusija - Dan graničara - U parku Gorky u Moskvi, ovaj je graničar proslavio svoj praznik kupanjem na temperaturi od 29 stupnjeva.

Bosna i Hercegovina - Holandski vojnik u Srebrenici - Robertus Sommer, bivši vojnik Nizozemske, koji je 1995.godine služio u Srebrenici, odlučio je da se sa svojom familijom nastani u ovom bosanskom gradiću.

Gruzija - NATO vježba - Ovo je snimak iz Gruzije, kada su vojnici NATO-a ¨uhapsili¨ traženog teroristu.

Gruzija - Protesti - Nastavljaju se protesti oporbe u Gruziji protiv predsjednika Saakašvilija.

Crna Gora - Podgorica - Radnici crnogorskog Aluminijskog kombinata su se suočili sa policijom u glavnom gradu.

Indija - Pustoš nakon ciklona - Bangladeš i Indija su organizirali zajedničku akciju spašavanja ljudi i imovine u oblasti Sandeshkhali koju je opustošio ciklon. Najmanje 94 osobe su poginule a stotine tisuća su ostale bez doma.

Irak - Hapšenje - Iranska policija je u Samari, sjeverno od Baghdada otkrila ilegalna skladišta municije i uhapsila osumnjičene.

Irak - Zatvor Camp Cropper - Američka vojska je dozvolila objavljivanje fotografije ovog zatvora u blizini Baghdada.