Dostupni linkovi

U Zvorniku uhapšeno 16 osoba, zaplijenjena droga i veća svota novca


Zvornik, grad na granici BiH i Srbije (arhivska fotografija)

Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik, na istoku Bosne i Hercegovine (BiH), u petak, 4. aprila u okviru policijske akcije "Drina" uhapšeno je 16 osoba i izvršeni su pretresi na 23 lokacije.

Cilj akcije je sprečavanje neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, nedozvoljene trgovine i drugih krivičnih djela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) entiteta Republika Srpska (RS).

Prilikom pretresa pronađen je 73,1 gram kokaina, oko dva kilograma skanka, 41.653 maraka (oko 20.826 eura), 4.356 eura, tri digitalne vage, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Aktivnosti se provode po naredbama nadležnih sudova i tužilaštava, istaknuto je u saopštenju MUP-a RS-a.

Kriminalci će biti stavljeni pod kontrolu

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač izjavio je da MUP nastavlja borbu protiv organizovanog kriminaliteta sprovodeći opsežne akcije širom RS-a.

Kazao je da su posljednja hapšenja u Zvorniku povezana sa informacijama dobijenim putem kriptovanih telefona, ali i operativnim radom na terenu.

"Kroz kriminalističku obradu privedenih ćemo svakako doći do novih informacija koja će potvrditi naša ranija saznanja, te ih proširiti, što će dovesti do novih hapšenja", najavio je Lukač.

Poručio je da će kriminalci biti stavljeni pod kontrolu i da moraju shvatiti da se u RS-u time ne isplati baviti, jer će policija djelovati i smjestiti ih u zatvor, gdje im je i mjesto.

Lukač je najavio da će akcije protiv kriminala biti nastavljene jer kriminalci ne prezaju da ugroze i živote policajaca, o čemu svjedoči ubistvo policijskog službenika Radenka Bašića u Prijedoru.

Radenko Bašić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, ubijen je 21. marta, pucnjem iz vatrenog oružja, na putu za posao u prijedorskom naselju Pećani.

U Republici Srpskoj 23. mart proglašen je za dan žalosti zbog ubijenog prijedorskog policijskog načelnika.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG