Dostupni linkovi

Zoranu Marjanoviću 40 godina zatvora za ubistvo supruge pevačice Jelene Marjanović


Zgrada Višeg suda u Beogradu
Zgrada Višeg suda u Beogradu

Viši sud u Beogradu izrekao je 22. jula prvostepenu presudu Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović, 2. aprila 2016. godine u beogradskom naselju Borča.

Zoran Marjanović je prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu osuđen na 40 godina zatvora, prenosi agencija Beta.

Na prvostepenu presudu i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu koji će doneti pravosnažnu presudu.

Kako prenosi Radio-Televizija Srbije (RTD), Tužilaštvo je ocenilo da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišljajem ubio, i to na svirep i podmukao način sa osam udaraca u potiljak.

Zoran Marjanović je 2. aprila 2016, prijavio njen nestanak, a sutradan je pronađeno i njeno telo u jednom kanalu na nasipu u Borči.

U septembru 2017. Marjanović je uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

On se od juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno je izneo svoju odbranu negirajući da je ubio Jelenu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

O slučaju ubistva Jelene Marjanović tabliodi su pisali godinama, Zoran Marjanović postao je gost brojnih tv emisija, a bio je čak i učesnik jednog rijalitija na televiziji Pink.

XS
SM
MD
LG