Dostupni linkovi

Platini otvorio Trening centar Nogometnog saveza BiH


U Zenici je u ponedjeljak svečano otvoren Trening centar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, u čiju su izgradnju svjetska i evropska kuća nogometa, FIFA i UEFA, uložile oko 10 miliona konvertibilnih maraka.

Predsjednik Evropske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini izrazio je zadovoljstvo onim što je vidio, te čestitao svima koji su dali doprinos da ovo veleljepno zdanje bude na usluzi sportistima.

Od ideje i prvih kontakata pa do realizacije izgradnje Centra prošlo je šest godina. Općina Zenica i načelnik Husejin Smajlović prepoznali su značaj projekta za razvoj nogometa i ukupan imidž grada dodijelivši zemljište, te su, uz druge pogodnosti i ulaganja, učestvovali sa više miliona maraka.

„Posebno hvala Zenici, koja je postala zjenica oka naše reprezentacije i bastion u kojem se kroje naše najveće želje za odlazak na svjetsko provenstvo. Hvala i načelniku Husejinu Smailoviću čijom smo podrškom brže stigli do Trening centra koji Zenicu lansira u svijet kao epicentaru kojem će odrastati talenti da jednog dana stignu do visina u kojima su već naši dijamanti Džeko, Spahić, Lulić, Misimović, Pjanić, Ibišević, Begović i mnogi drugi naši dragulji“, izjavio je predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić.

​Predsjednik UEFA-e Michel Platini bio je oduševljen izgledom objekta, koji sačinjavaju dva terena, sa prirodnom i umjetnom travom, tribine, svlačionice, 24 dvokrevetne sobe, restoran i drugi sadržaji. Platini je odao priznanje predsjedniku Begiću, članovima bivšeg komiteta za normalizaciju, na čelu sa Ivicom Osimom, a posebno je pozdravio dječake i djevojčice iz cijele BiH koji su trenirali na novim terenima. Iako, kako kaže, mora biti neutralan, Platini je poručio:

„Također želim izraziti sve svoje najljepše želje Safetu Sušiću i njegovoj reprezentaciji.“

Svečanosti su, među ostalim, prisustvovali i gosti iz susjednih zemalja, neki od bivših reprezentativaca BiH, kao i selektor bh. tima Safet Sušić sa kapitenom Emirom Spahićem i Senadom Lulićem. Bh. zmajeve u petak na Bilinom polju očekuje nova potvrda visoke kvalitete, ovoga puta protiv Slovačke.
XS
SM
MD
LG