Dostupni linkovi

Zelenski otpustio šefa bezbednosnih službi u Harkivu


Predsednik Ukrajine posetio je u nedelju, 29. maja vojnike na liniji fronta u severoistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkiv, saopštio je kabinet predsednika.
Predsednik Ukrajine posetio je u nedelju, 29. maja vojnike na liniji fronta u severoistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkiv, saopštio je kabinet predsednika.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelensky) izjavio je u nedelju, 29. maja da je otpustio šefa bezbednosnih službi u Harkivu zbog toga što "nije radio na odbrani grada" od početka ruske invazije, prenosi AFP.

"Došao sam, shvatio i otpustio šefa Ukrajinske službe bezbednosti regiona (Harkiv) zbog činjenice da nije radio na odbrani grada od prvih dana rata u punom obimu, već je mislio samo na sebe", rekao je Zelenski u svom dnevnom obraćanju naciji.

Ukrajinski predsednik je to izjavio nakon što je posetio istog dana posetio ukrajinske trupe na liniji fronta u severoistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkiv.

Poseta, kako je naveo Rojters (Reuters), predstavlja njegovo prvo zvanično pojavljivanje van kijevske oblasti od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara.

"Rizikujete svoje živote za sve nas i za našu zemlju", poručio je Zelenski vojnicima, saopštio je kabinet ukrajinskog predsednika.

Harkiv, grad u severoistočnom delu Ukrajine u blizini ruske granice, drugi po veličini u Ukrajini, snažno su granatirale moskovske snage na početku invazije, koja je započela 24. februara.

Nakon teških bitaka i teškog razaranja grada ukrajinske snage zadržale su kontrolu nad Harkivom.

XS
SM
MD
LG