Dostupni linkovi

Žele li mladi mijenjati loše društvene prilike?


Ilustracija
Ilustracija

Jesu li mladi ljudi taoci društva, ali i krivci za postojeće stanje? Traže li ono što im pripada ili čekaju da im oni koje krive za svoje stanje ponude rješenje? S ovim se dilemama suočava omladina na ovim prostorima, a uzroke pronalaze i u obrazovanju, ali i vlastitom nemaru.

Mladi Goraždani svjesni su grešaka koje i sami čine, ali neki vjeruju da su promjene moguće. U razgovoru s Alenom Bajramovićem kažu da se ma kako sporo, promjene moraju desiti i da treba početi na lokalnom nivou.

Mladi Goražda
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:03:53 0:00


Mladi u Crnoj Gori, studenti podgoričkog Pravnog fakluteta priznaju da su nezainteresovani za probleme sa kojim se suočava društvo u kome žive, a svoju pasivnost i neagažovanost da doprinesu promjenama pravdaju nezainteresovanosću i lošim uzorima tokom procesa odrastanja i obrazovanja. Lela Šćepanović ima priču:

Mladi Podgorice
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00


I u Srbiji je omladina postala pasivna, jer ne vide mogućnost za promjene. Društvo kako vjeruju, ne reaguje pozitivno na progresivne ideje, a mladi se sve više povlače. Stav je ovo nove generacije Subotičana s kojima je razgovarala Vesela Laloš.

Mladi Subotice
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00


U ovoj emisiji „Glasom mladih“ možete čuti i da dok jedni u BiH vide besperspektivnost, drugi vide potencijal, iako su već proputovali cijeli svijet. donosimmo i priču o jednom od najboljih mladih pijanista iz Novog Pazara. Govorimo i o novom projektu Kamenog teatra 55 iz Sarajeva koji zajedno sa opštinom Srebrenica i Kulturnim centrom najavljuje projekt Škole glume za djecu iz ovog grada.

Kompletnu emisiju „Glasom mladih“ možete čuti ovdje:

Glasom mladih
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:30:00 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG