Dostupni linkovi

Knjaževac: Zbog ledene kiše 2.000 domaćinstava bez struje


Knjaževac 2015. godine, ilustrativna fotografija
Knjaževac 2015. godine, ilustrativna fotografija

Ekipe Elektroprivrede Srbije još uvek saniraju posledice ledene kiše koja je pokidala kablove na elektro mreži i bez struje ostavila skoro sva sela u ovoj opštini.

U Opštini Knjaževac i dalje je na snazi vanredna situacija, a bez struje je preko 2.000 domaćinstava, ali je ledena kiša prestala da pada pa se očekuje da će većina sela do kraja dana dobiti električnu energiju.

Milan Đokić, predsednik Opštine Knjaževac, kaže za naš program da se, posle dramatične situacije u četvrtak, 7. januara, stanje na terenu danas popravlja.

“Danas su informacije sa terena znatno bolje i optimističnije. Ledena kiša je prestala da pada, temperature je u porastu. Ekipe elektrodistribucija iz Zaječara, Bora, Niša i mnogih drugih gradova iz okruženja su na terenu. Ima ih više od 30 i sve intenzivno rade na otklanjanju kvarova i već tokom noći se broj domaćinstava, koja su ostala bez napajanja električnom energijom spustio na ispod 2.000", kaže Đokić.

Slična elementarna nepogoda zadesila je ovu opštinu i prošle zime kada su pod težinom leda padali dalekovodi i bandere. Ovoga puta ledena kiša je uglavnom kidala kablove, ostavljajući u mraku više hiljada domaćinstava.

“Obim štete je ovoga puta veći, ali su kvarovi lakši zbog toga što nije bilo padanja stubova i bandera, već su se samo, pod težinom leda, kidali provodnici. Utoliko je ekipama elektrodistribucija lakše da saniraju tu štetu jer nema potrebe za teškim građevinskim radovima, kao prošle godine, na podizanju stubova”, kaže Đokić.

XS
SM
MD
LG