Dostupni linkovi

Zapaljena vrata franjevačke crkve u Banjoj Luci


Zapaljena vrata franjevačke crkve
Nepoznati počinioci su u noći s četvrtka na petak zapalili ulazna vrata franjevačke crkve u banjalučkom naselju Petrićevac. Crkva je u fazi obnove, a papa Ivan Pavao II na temeljima ove crkve srušene 1995 godine, prilikom svoje pastoralne posjete Banjaluci prije deset godina, održao je misu.

Župnik fra Ivo Orlovac rekao je za RSE da su zapaljena vrata pronađena u petak ujutro nakon čega su pozvani vatrogasci i policija.

"Ovo je vrlo jasna i ružna poruka Hrvatima katolicima u Banjoj Luci da nisu poželjni , posebno eventualnim povratnicima u ovaj grad, ali i za one koji su ovdje ostali živjeti, posebno jer se to dogodilo uoči Uskrsa", kazao je Orlovac.

Banjalučki biskup Franjo Komarica rekao je da je od materijalne štete mnogo veća ona nematerijalna koja je proizvedena ovim činom.

"Čitavu stvar ne treba dramatizirati ali očekujemo da policija pronađe počinioce i pruži zaštitu na samo katoličkih nego i svih drugih vjerskih objekata u Banjaluci", istaknuo je biskup Komarica.

Policijska istraga je u toku.
  • 16x9 Image

    Erduan Katana

    U periodu od 1997. do 2000. godine radio za više bosanskohercegovačkih i inostranih medija. Od 2000. godine radi u dopisnišvu RSE u Banja Luci.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG