Dostupni linkovi

Vučić i Varhelji obišli radove na izgradnji klinike 'Tiršova 2' u Beogradu


Sastanak evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija (Varhelyi) (levo) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića (desno) u Beogradu 6. februara 2020.
Sastanak evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija (Varhelyi) (levo) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića (desno) u Beogradu 6. februara 2020.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je 30. maja sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem (Varhelyi) radove na izgradnji Univerzitetske dečje klinike "Tiršova 2" u Beogradu.

Vučić je rekao da će radovi na izgradnji klinike biti završeni do proleća 2025. godine.

"Oni (EU) će dati 35 miliona evra poklona da bismo mi izgradili ovu velelepnu bolnicu, to je ogromna vrednost njihove podrške. Zgrada će biti najmodernije uređena, u njoj ćemo sve najmodernije tehnologije koristiti za lečenje naše dece", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će pripremni radovi za izgradnju dečje klinike biti završeni do novembra ove godine i dodao da će to biti centar za lečenje sve dece u regionu.

Varhelji je rekao da Evropska unija do sada nikada nije podržala toliko veliku zdravstvenu infrastrukturnu investiciju.

"Ulažemo i u tehnologije koje će ova klinika doneti Srbiji", rekao je on.

Varhelji je rekao i da je napravljen ekonomski investicioni plan za ceo region koji je realizovan sa ciljem da donese promene i poboljšanje života.

Evropska unija je, prema podacima Narodne banke Srbije, od 2010-2020. investirala u Srbiju više od 17 milijardi evra.

XS
SM
MD
LG