Dostupni linkovi

Vučić najavio nabavku novog naoružanja iz Rusije


To nisu strateške, ali su veoma važne taktičke stvari: Aleksandar Vučić (oktobar 2021)
To nisu strateške, ali su veoma važne taktičke stvari: Aleksandar Vučić (oktobar 2021)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će iz Rusije uskoro stići nova vojna oprema.

Nakon susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju 25. novembra, Vučić je rekao da je "molio da određene stvari brže stignu u Srbiju", ocenjujući da je vojno-tehnička saradnja vrlo dobra.

"Tako da ćemo prve neke stvari imati pre kraja godine u Srbiji. To nisu strateške, ali su veoma važne taktičke stvari. To su korneti, dakle lansirne rampe za kornete i rakete korneti za protivoklopna dejstva. Izuzetno važni na našem terenu", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Vučić je najavio još nabavki, ne precizirajući o čemu je reč.

"Biće i još drugih važnih većih stvari od strategijskog interesa za Srbiju u budućnosti, i to ne dalekoj budućnosti", rekao je Vučić.

Zbog saradnje sa Rusijom, Srbija je na meti kritika sa Zapada zbog toga što kao zemlja kandidat za članstvo u Evropsku uniju (EU) još uvek nije uskladila svoju spoljnu politiku sa evropskom.

I vojna saradnja Srbije i Rusije brine Zapad. U junu izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio da zajednička vojna vežba sa Belorusijom i Rusijom ne pomaže napretku Srbije u evrointegracijama.

XS
SM
MD
LG