Dostupni linkovi

Vučić povodom Dana nezavisnosti Crne Gore: Voleo bih da je bilo drugačije


Vučić u Priboju 21. maja 2021
Vučić u Priboju 21. maja 2021

Odluka o samostalnosti Crne Gore bila je pravo Crnogoraca, izjavio je u petak, 21. maja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

"Da li bih voleo da je odluka bila drugačija, voleo bih. Poštujemo nezavisnost Crne Gore i volju građana... To govori o višedecenijskoj politici protiv zajednice zajedničke države.... Nikada se nećemo odreći podrške našem narodu u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost te zemlje. Kada uporedite položaj Albanaca u Crnoj Gori sa položajem Srba, sve će vam biti jasno", kazao je Vučić tokom posete Priboju.

On je kazao da Crna Gora danas ima nezavisnu državu i da im želi sve najbolje.

"Ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema", rekao je on i poručio Podgorici da se drugačije ponaša prema srpskom narodu.

"Nas zanima da imamo najbliže odnose, ali i da pružamo podršku našem narodu. Ništa ne radimo protiv Ustava Crne Gore", kazao je on.

'Imaćemo mnogo pritisaka oko Kosova'

Imaćemo mnogo problema i pritisaka na Srbiju zbog Kosova, ali nam ekonomija ide dobro, rekao je u petak, 21. maja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Priboju, tokom posete Prijepolju i Zlatiborskom okrugu.

On je obilazeći novoizgrađeni pribojski hotel „Terme 36,6“ rekao da sve ostalo u Srbiji ide bolje, ali da ga zabrinjava problem Kosova.

"Plašim se da će ovo da se ubrzava, pod pritiskom", kazao je on.

Prema njegovim rečima, "da nemamo probleme oko Kosova koji će tek da nam se sruče na glavu", mogao bi da govori o tome koliko je Srbija napredovala i koliko će tek napredovati.

Vučić se tokom posete Prijepolju i Priboju u Zlatiborskom okrugu najpre u Prijepolju sastao s poljoprivrednim proizvođačima, a zatim sa predsednicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica, saopštila je pres služba predsednika.

On je apelovao na stanovnike Prijepolja da čuvaju najbolje odnose između Srba i Bošnjaka.

"Moja poruka vama je da želim da čuvate najbolje odnose između Srba i Bošnjaka. Što se mira i stabilnosti tiče, to u Srbiji imamo, ali hoću da budemo najbliži", rekao je on obraćajući se okupljenim građanima.

Vučić je najavio da će do kraja godine početi izgradnja gasovoda za Prijepolje, Priboj, Sjenicu i Novu Varoš i da će u to biti uloženo 30 miliona evra.

XS
SM
MD
LG