Dostupni linkovi

Vučić razgovarao sa zamenikom Lavrova, saopštilo rusko ministarstvo


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško boravio je u Beogradu 13. i 14. oktobra gde je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova 15. oktobra.

Tokom boravka u Beogradu, Gruško se sreo i sa ministrima spoljnih i unutrašnjih poslova Nikolom Selakovićem i Aleksandrom Vulinom, navedeno je.

"Razgovarano je o pitanjima bilateralne saradnje sa akcentom na jačanju rusko-srpskog strateškog partnerstva u kontekstu rastuće globalne krize", navelo je rusko ministarstvo.

Dodaje se da su strane potvrdile zajedničku želju za unapređenjem saradnje u širokom spektru oblasti, nastavkom intenzivnog političkog dijaloga i interakcijom kroz ministarstva spoljnih poslova.

"Takođe je konstatovana usmerenost na zajednički rad na osiguranju stabilnosti na Balkanu i na prevazilaženju posledica konfrontacionog kursa Zapada", stoji u saopštenju ruskog ministarstva.

Rusija je pod zapadnim sankcijama zbog agresije na susednu Ukrajinu. Srbija je jedina zemlja na Zapadnom Balkanu koja se nije pridružila tim sankcijama.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Nikola Selaković i Sergej Lavrov su u septembru na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku potpisali plan konsultacija za naredne dve godine.

Potpisivanje tog sporazuma kritikovali su Stejt department i Evropska unija.

XS
SM
MD
LG